perjantai 21. lokakuuta 2016

Taiteet ongelmanratkaisumenetelmänä

Rakenteet hahmottava maisemakatse on pitkälti objektiivisen ajattelun perusmuoto, joka huomio samalla selkeästi tukee käsitystä maalaamisen ja piirtämisen hyödyllisyydestä ajattelulle. Tuohon kun lisää tunnelmatajun ja ymmärryksen maiseman ilmiöiden merkityksestä elämälle, niin parantaa paljon objektiivisen ajattelun kykyä ja samalla lähestyy lisää käsitystä maalaamisen ja piirtämisen hyödyllisyydestä ajattelulle. Mahdollisimman hyvän aiheen etsiminen kuvalle lisää maalauksen tuoman älyn syvällisyyttä ja ongelmanratkaisukykyä paljon.
Maalaamisen harrastamiseen tavalliset vesivärit, tavallinen vesiväripaperi ja -sivellin ovat hyvät. Lisäksi tarvitaan omin päin tekemistä, kenties harrastusryhmän tuki ja hyvä piirustuksen tai vesivärimaalauksen oppikirja, jonka kuvista voi matkimalla oppia maalaamista. Itse kirjoitin maalausohjeen, josta oppii oikeantunnelmaisuutta ja kokonaisuuden saamista onnistumaan http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2013/05/koiran-valokuvaus-ja-maalausohje.html .
Maalaus on taito, jota voi opetella kuten muitakin lahjakkuuksia ja harrastusten taitoja:
http://nopeaoppisuus.blogspot.fi/2011/03/haaveammattiin.html
http://nopeaoppisuus.blogspot.fi/2011/03/miten-oppia-kaikki-kerralla.html
http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2016/08/uusavuttomuudesta-eroon-paasemisesta.html


Runoista http://pikakoulu.blogspot.fi/2016/05/tunnelmatajusta.html

Jos ajattelukyky ja elämänviisaus sekä yhteiskunnan hahmotustapa ovat hyvälaatuiset objektiiviset kuten tuossa edellä yritin neuvoa, niin musiikki avaa tekemistapa ja elämänalue kerrallaan hyviä elämisen tapoja, joissa maisemakatse, tunnelmataju, elämänviisaus, tunteidenmukaisuus ja yhteisössä elämisen taidot ratkaisevat elämän ongelmia, mikä missäkin kokoluokassa, milloin milläkin taitotasolla. Vähän niin kuin sosiaalinen silmä voi hahmottaa toisten elämäntavat, ajattelutyypit ja tavat elää ygteiskunnassa ja nähdä, onko siit opittavaa esim. ympäristökysymyksten ratkaisemista varten.

Huono- ja hyvälaatuisen taiteen välillä on iso ero ongelmanratkaisukyvyssä. Huono vain jäljittelee, näyttelee tavoitteena olevaa tasoa, kun taas hyvälaatuinen taide esittää ratkaisuja elämän ja maailman suuriin kysymyksiin, kommunikoi ne monen ymmärrettävästi, hyvälaatuisella ajattelulla tavoitettavasti ja on yleensä tosissaan tekemisen tai vanhan iän tuoman elämänkokemuksen avulla nuorempien auttamisen tyyppistä. Huonolaatuinen taide mainitsee vain yksittäisiä asioita sirpaleisesti ja näytellen, hyvälaatuinen taas avaa elämänkokemuksen ja ymmärryksen viisaammaksi taiteen katselijoilla, kuulijoilla, lukijoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...