sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Maailman paras mutta missä? Nimeä arvosi kuvaavasti

Jos telkussa on joka päivä useita asiaohjelmia ja niissä haastateltu kussakin ainakin muutamaa jonkin alan asiantuntijaa, kenties yhtä parhaimmista Suomessa, ja muutama muu nähdään myös, ja ehkä muutaman kerran tuo joukko olisi myös yhtä eteviä noin suunnilleen Suomessa, niin montako tämäntasoista ihmistä sitten telkku käy vuodessa läpi samantasoisineen? Kai 350 kertaa vaikkapa 30 kertaa vaikkapa 5 tai 10, mikä olisi luokkaa 5 000 tai 10 000 vuodessa. Mutta onko noita telkussa olleita enemmänkin? No joka tapauksessa muissa maissa olisi samatkin asiat käyty läpi eri kontekstissa eri arvojen valossa, eri maita ja eri kulttuureja elämäntapoineen ja näkövinkkeleineen painottaen, ja muuten olisi monessa asiassa eri kiinnostuksenkohteet ihan, eli eri maassa olisi eri maailman parhaat. Muttei se tee tyhjäksi sitä, etteikö Suomessakin oltaisi maailman parhaita, ollaanpahan vain kysymyksissä, joita muut eiät harrasta samoin painotuksin, samoin korostetuin tavoittein ja välinein. Eli oliskohan suomalaisen näkövinkkelin asiat huolehdittava Suomessa eikä oletettava muiden maiden puuhaavan samanlaisia versioita niissä asioissa? Olisi Suomi johtotähtenä niille, jotka haluavat tehdä suomalaisten mielestä kunnollista ja kiinnostavaa! Mistä tuli mieleeni, että olisiko Helsingin kaupungin nimeksi valittava jotakin tältä kannalta sopivaa, esim. Healthsing, suomalaisten keskeisiä arvoja ja suomalaista näkövinkkeliä esittelevää, luonnehdinta suomalaiselle lähestymistavalla noin karkeasti, etenkin suomalaisten ymmärrettäövästi?

* * *
(15.11.2016  Minulla on nyt ollut suvussani aiemmin ollut sukunimi Tervola olikohan 11 vuotta. Tervola-nimen kerrottiin tuovan terveiden elämäntapojen vaalimisen myötä näkemystä siitä, miten parantaa tauteja ja vaivoja. Tervolat olivat kuulemma taitavia parantajia, taitavimpia lääkäreitä ja sairaanhoitajia jollakin alueella, ja Tervola-nimen perusteella saattoi päästä parantamistaitojen perusteella lääkäriksi tai sairaanhoitajaksi ilman koulutusta. Lupasin lapsuudessani, että jos joskus otan Tervola-nimen, niin heti alusta asti kirjoitan ylös, mitä opin parantamisesta, jottei näkemys paisu liian laajaksi kommunikoida. Katso http://parantamisesta.blogspot.fi/ . Noita kohtia on jo noin 400. Healthsing on vähän kuin Tervola-nimen käännös englanniksi. Voiko olla, että taudit ja vaivat opittaisiin parantamaan, jos Helsinki ottaisi uudeksi nimekseen Healthsing? Tervola-nimen sanottiin tuovans uurta kapasiteettia ja kykyä ratkoa maailman ongelmia.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vaihdoin tämän blogin nimen

 Tämän blogin nimi oli siemmin "Ympäristökysymysten ratkaisemisen suurista linjoista". Vaihdoin eilen sen uudeksi nimeksi "Ra...